Головна » 2012 » Лютий » 14 » КОЛИ ЦІНА ПИТАННЯ – ЗБЕРЕЖЕННЯ ЛЮДСЬКОГО ЖИТТЯ, НЕДОЦІЛЬНО ОБМЕЖУВАТИ РОБОТУ НАГЛЯДОВЦІВ
00:59
КОЛИ ЦІНА ПИТАННЯ – ЗБЕРЕЖЕННЯ ЛЮДСЬКОГО ЖИТТЯ, НЕДОЦІЛЬНО ОБМЕЖУВАТИ РОБОТУ НАГЛЯДОВЦІВ

                                                                                                                    
Законодавці підтримали позицію Держгірпромнагляду щодо неприпустимості обмеження інспекційної роботи. Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект, який дозволить інспекторам Держгірпромнагляду заходити на підприємство без попередження.
Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про охорону праці було зареєстровано Верховною Радою України під № 8484 ще в травні минулого року. У ньому ідеться про недоцільність завчасного попередження про перевірку.
За статистикою, десять тимчасових зупинок робіт або об’єктів  запобігають одному випадку травмування. У 2011 році на  шістнадцять випадків травматизму загального характеру припадав  один випадок зі смертельним наслідком. Тож, здійснивши понад  114 тисяч зупинок, інспектори Держгірпромнагляду сприяли  збереженню 715 людських життів та уникненню майже 11 400 травм  на виробництві. 
«Служба працювала і працює на профілактику виробничого  травматизму. Припис інспектора говорить про те, що треба  зробити, щоб не було аварії, щоб зберегти життя людей, –  стверджує Голова Держгірпромнагляду Олександр Хохотва, –  Україна ратифікувала Конвенції Міжнародної організації праці №  81 та 129, в яких зазначено: державний інспектор має право  заходити на підприємство з перевіркою тоді, коли вважатиме за  потрібне, не попереджаючи про це заздалегідь».
З позицією Держгірпромнагляду погоджуються у Федерації  профспілок України, де минулорічне збільшення смертельного  травматизму на 6% пов’язують зі зменшенням інтенсивності  перевірок суб’єктів господарювання. Заступник голови ФПУ  Сергій Українець стверджує: «Те, що рівень смертельного  травматизму виріс – це є як раз жертва тієї економічної  свободи, того дерегулювання господарської діяльності, під яке  штучно підвели всю систему Держгірпромнагляду. Обмежувати  інспекційну роботу – абсурдно. Завтра ми дійдемо до того, що  міліції дозволять ловити бандитів тільки один раз на 10 днів».
2012-02-09 
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 1869 | Додав: Сасик | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]